kaizala1

Microsoft Whats that App? Kaizala…

Help – ik ben nog alleen op Kaizala!
Kaizala ja, een Office 365 module die ik al een tijdje in de gaten houdt, maar wat tot nu toe nog niet echt is doorgedrongen. Het is een App om mee te chatten en lijkt verdacht veel op WhatsApp.

Daarmee hebben we nu een alternatief voor WhatsApp, eentje waar we vanuit Office 365 meer controle over hebben. Bij deze raad ik ieder bedrijf aan waar WhatsApp groepen gebruikt worden om Kaizala eens te gaan proberen.

De App is groot geworden in India en komt nu wereldwijd beschikbaar, maar voor hoelang? Microsoft heeft al integraties aangekondigd met Teams. Ik ben benieuwd hoe lang deze twee Apps naast elkaar blijven draaien of dat Kaizala op den duur volledig in Teams wordt opgenomen. Wel is het bijzonder dat er zo veel functionaliteit in zit. Kennelijk is het de moeite waard geweest. Ook vanuit beheersoogpunt en security is goed nagedacht.

Functionaliteit

De basis is gewoon chatten, vergelijkbaar met WhatsApp. Het heeft geen zin om dit hier dan ook uitgebreid toe te lichten. Chatten, Smiley’s, Groepen en Spraakoproepen zijn allemaal aanwezig. Maar Kaizala biedt wel wat extra’s, welke in het begin wel wat overweldigend kunnen over komen.

Acties

Met Kaizala kun je acties toevoegen aan de Chat. Dit zijn bijvoorbeeld Aankondigingen, Taken of Checklijsten. Uiteraard kun je ook Foto’s, Video’s en Documenten uploaden. Taken kun je toewijzen aan medewerkers en blijven in je lijst beschikbaar.

Met je zelf Appen?

Met Kaizala kun je je zelf App berichten sturen. Je kunt dit heel handig gebruiken om je zelf even een notitie te sturen.

 

Webversie

Net als bij WhatsApp heb je ook bij Kaizala een webversie die verbonden moet worden met je App op de telefoon.

 

 

Groepen ontdekken

Met Groepen ontdekken kun je lid worden van een publieke groep. De functie “Groepen in de buurt” is interessant, hier worden andere groepen weergegeven die bij jou in de buurt zijn – op basis van je GEO locatie.

 

Beheer

De beheersinterface biedt allerlei functies voor het onderhouden en definiëren van groepen.

Ook de Analyse mogelijkheid is hierin bijzonder uitgebreid. De rapportages worden weergeven via PowerBI.

En net als we in Teams of Office gewend zijn kun je hier ook plugins van derden toevoegen.

 Help, ik ben (nog) alleen in Kaizala

Hoe lang zal het duren, of gaat deze hype aan Nederland voor bij? Want in je eentje een nieuwe App gebruiken werkt niet.

 

Meer informatie:

https://products.office.com/en/business/microsoft-kaizala

 

Tags: No tags

Comments are closed.