onedriverestore3

Herstel OneDrive

OneDrive herstellen

 

Microsoft Office 365 komt met een functie voor het terugzetten van alle bestanden naar een tijd in de geschiedenis. Hiermee kun je naar een specifieke dag terug gaan en alles hertellen zoals het was op dat tijdstip.

Waarom is deze functie belangrijk en interessant?

Een van de grote voordelen van het gebruik van OneDrive ten op zichtte van lokaal opslaan (d.w.z. op de computer of op het bedrijfsnetwerk) is de bescherming tegen Crytoware (of Ransomware) waarmee alle bestanden versleuteld of aangetast kunnen worden. Cryptoware kan ook bestanden besmetten op aangesloten externe harde schijven of netwerkopslag die in Windows Verkenner zichtbaar zijn.

Over het algemeen synchroniseren mensen OneDrive met de lokale harde schijf zodat bestanden en wijzigingen op die bestanden zowel lokaal als in de Cloud staan.

OneDrive beschermt tegen Cryptoware door bij het uploaden te controleren of de bestanden zijn geinfecteerd, maar dit soort malware wordt steeds slimmer.

Nu zal OneDrive in de Cloud altijd oudere versies van de documenten bewaren, dus een aangetast document kan worden teruggehaald. Echter kun je je voorstellen dat dit zeer tijdrovend is als je dit voor al je bestanden moet doen.

Zie daar de OneDrive Herstel functie. Hiermee kun je alle bestanden in één keer in tijd terugzetten.

Maar ook bij denkbare scenario’s kan de functie handig zijn:

·        Als ‘per ongeluk’ de hele OneDrive is leeggemaakt

·        Bestanden corrupt zijn geraakt door een storing of verkeerde werking van een programma

30 dagen

De herstelfunctie kan bestanden herstellen tot 30 dagen terug. Oudere versies worden dan teruggezet uit de versiehistorie en verwijdere bestanden worden teruggehaald uit de prullenbak. Hierbij moet wel de functie voor versiegeschiedenis aan staan. Bestanden die om een of andere reden niet teruggehaald kunnen worden zullen worden vermeld in een log bestand met de naam “RestoreLog”

Tags: No tags

Comments are closed.